Etichete

sâmbătă, 9 septembrie 2017

Povestea disciplinelor studiate la clasa pregătitoare


Povestea disciplinelor 

        Într-un palat de cleştar, Creatorul stătea pe jilţul său maiestuos şi se gândea la bursucii cei isteţi care vor păși cu emoție și nerăbdare  în Castelul Cunoașterii. Creatorul se gândea la noul an ce urma să înceapă, la noile surprize pe care le putea pregăti pentru elevii lui – BURSUCII  ISTEȚI. Cu bagheta magică a chemat forţele naturii, a deschis cufărul ideilor şi a zămislit cele mai frumoase ajutoare . Acestea urmau să îi ghideze pe elevii clasei pregătitoare în tainele învăţăturii. A stat Creatorul mult timp în laboratorul său pentru a crea cu trudă şi migală cele mai frumoase discipline şcolare.

       Împopoţonată cu multe cuvinte noi, cu litere care de care mai frumoase și mai strălucitoare așezate în povești deosebite, a ieşit timidă COMUNICARE  ÎN  LIMBA  ROMÂNĂ. Era dulce ca mierea , înarmată cu litere, cuvinte și propoziții. .Ici-colo îşi ridicau capetele mirate poveștile și poeziile deosebite pe care elevii le vor cunoaște și le vor plăcea. Păşind cuminte în sala tronului, COMUNICARE  ÎN  LIMBA  ROMÂNĂ s-a aşezat pe un scaun, odihnindu-şi trupul .

       În salve de tun a apărut MATEMATICA ȘI EXPLORAREA MEDIULUI, un voievod puternic ce venea rapid pe covorul roşu. Aducea cu el tabla cu adunarea și scăderea  pentru numerele de la  0-31,  figurile geometrice, unităţile de măsură și  probleme însoțite de numeroase curiozități din mediul înconjurător, oferindu-le copiilor curiozități , descoperiri și experimente foarte frumoase. Strunindu-şi calul, şi-a aliniat slujitorii în sala mare a tronului .

       Privirile tuturor se îndreptară spre zâna delicată ce păşea graţios spre tron. Avea o rochie minunată, pictată în culorile curcubeului, broşă de lut la gât, colier de scoici şi pălărie din materiale ecologice. Aducea o paletă de pictură şi un album fotografic cu creaţii diferite. Era ZÂNA ARTELOR VIZUALE ȘI A ABILITĂȚILOR PRACTICE. Ea le va aduce copiilor ore de creaţie, în care vor lucra cu materiale inedite şi vor utiliza tehnici diverse.

      Trâmbiţa, chitara, acordeonul, armonica şi multe alte instrumente au umplut muzica din sală.Marele dirijor, MUZICA ŞI MIŞCARE, aduce dansuri tradiţionale şi moderne, studiul diverselor cântece însoțite de mișcare.

      Din problemele grupului răsare justiţia, această DEZVOLTARE PERSONALĂce-i ajută pe elevi să se integreze mai bine în societate, în comunitate.

      LIMBA ENGLEZĂ îi va duce pe copii într-o călătorie culturală departe, departe, tocmai în Anglia. Şi ce vor mai călători cu gândul! Vor face asta în fiecare zi.

      Maestră în artele mişcării, doamna EDUCAŢIE FIZICĂ  va fi nelipsită.  O minte sănătoasă  într-un corp sănătos! Doamna EDUCAŢIE FIZICĂ îi va ajuta pe micuţi să aibă un corp sănătos şi o condiţie fizică de invidiat.  Ştie Creatorul cât de mult le place copiilor să se joace! Jocuri preferate, interesante , dinamice şi atractive vor jongla în sala de sport.  Văzându-şi ajutoarele aliniate, Creatorul le–a dat o poruncă clară:
    - Mergeţi şi distraţi-i pe copii, alintaţi-i, învăţaţi-i și  îndrumaţi-i !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu